Τρίτη 2 Ιουνίου 2015

ΛΑΣΙΤΑ Θεσσαλονίκης: Εικόνες ντροπής με τα μάτια ενός επαγγελματία οδηγού ταξί.


Οι αυτοκινητιστές ταξί της πόλης μας, το τελευταίο χρονικό διάστημα όλο και πιο συχνά γίνονται αυτόπτες μάρτυρες καταστάσεων και εικόνων με ανθρώπους να κοιμούνται σε παγκάκια και στέγαστρα, ιδιαίτερα σε σημεία μαζικής εξυπηρέτησης επιβατικού κοινού, όπως είναι ο Σταθμός Υπεραστικών Λεωφορείων ΚΤΕΛ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» και ο Σιδηροδρομικός Σταθμός.
Στις συγκεκριμένες τοποθεσίες συνωστίζονται καθημερινά εκατοντάδες λαθρομετανάστες, οι οποίοι επιθυμούν να ταξιδέψουν προς τα βόρεια σύνορα της χώρας μας και από εκεί να διαφύγουν προς την Κεντρική Ευρώπη. Οι συγκεκριμένες καταστάσεις δυσφημούν την Ελλάδα ως τουριστικό προορισμό και αποτελούν ανασταλτικό παράγοντα για την άφιξη τουριστών, εκτός αν η κυβέρνηση θεωρεί τους λαθρομετανάστες τουρίστες. Η αλήθεια είναι πάντως ότι οι
πραγματικοί τουρίστες δεν διστάζουν να σχολιάσουν αρνητικά τέτοιες εικόνες. Σημαντική επίσης είναι η ανησυχία για τυχόν έξαρση επικίνδυνων μεταδοτικών ασθενειών καθώς όλοι αυτοί οι άνθρωποι εισέρχονται ανεξέλεγκτα και παράνομα, χωρίς κανέναν υγειονομικό έλεγχο, με αποτέλεσμα να αποτελούν κίνδυνο για την Δημόσια Υγεία.
Έντονη δυσαρέσκεια προκαλεί η συμπεριφορά ορισμένων ταξιτζήδων, ιδίως εκείνων που δραστηριοποιούνται στον Επιβατηγό Σιδηροδρομικό Σταθμό, να αγνοούν επιδεικτικά τις οδηγίες του Σωματείου και να εξακολουθούν να μεταφέρουν λαθρομετανάστες εντός της πόλης. Πρόσφατα ο ΛΑΣΙΤΑ δέχτηκε καταγγελία οδηγού ταξί, όπου αστυνομικός επέβαλε σε αυτόν να μεταφέρει λαθρομετανάστες εντός της πόλης, ενώ εκείνος αρχικά αρνήθηκε να τους παραλάβει. Τέτοιες συμπεριφορές, ιδιαίτερα από όργανα της τάξης, κάνουν τους επαγγελματίες να αισθάνονται ανασφαλείς και απροστάτευτους στις διαθέσεις του κάθε ανευθυνουπεύθυνου αστυνομικού οργάνου, ενώ οι αρμόδιες Αρχές νίπτουν τας χείρας τους σε αυτό το θέμα.

Οι επαγγελματίες αυτοκινητιστές ταξί της πόλης αντιλαμβάνονται περισσότερο απ’ τον καθένα ότι το φαινόμενο της λαθρομετανάστευσης έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Η μοναδική εθνική πολιτική δύναμη ανάσχεσης είναι ο ΛΑΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, ενάντια σε όλους αυτούς που απεργάζονται την εξόντωση του Έθνους.

ΛΑΣΙΤΑ Θεσσαλονίκης