Τρίτη 2 Ιουνίου 2015

Ο ΛΑΣΙΤΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ καταγγέλλει τους γαλοζοπράσινους συνδικαλιστές.


Η ηγεσία της ΠΟΕΙΑΤΑ και ο προέδρος της Λυμπερόπουλος, αφού αποδέχθηκαν παθητικά τα νομοσχέδια των πρώην υπουργών της Ν.Δ. Βορίδη – Χατζηδάκη, τηρώντας την κομματική πειθαρχία, εν συνεχεία υπεραμύνθηκαν της συγκεκριμένης επιλογής της, επικαλούμενοι ότι το επάγγελμά μας  θωρακίσθηκε θεσμικά με τους προαναφερόμενους  νόμους. Εκ των υστέρων, μετά από τη σφοδρή κριτική που δέχθηκε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας από το ΛΑΣΙΤΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Σωματείων Ταξί Κεντρικής Μακεδονίας στις 13/5, αποφάσισε να εκδώσει δελτίο Τύπου στο οποίο στρέφεται κατά επαγγελματιών του τουρισμού στη χώρα μας και αναφέρεται στην υποκλοπή του μεταφορικού έργου που
πραγματοποιείται από αυτούς, όπως και στις εξευτελιστικές τιμές συνεργασίας των ξενοδόχων και τουριστικών πρακτόρων με συναδέλφους αυτοκινητιστές ταξί.

Ατυχώς,  τόσο ο πρόεδρος όσο και οι αυλικοί του, καθυστέρησαν  χαρακτηριστικά να λάβουν θέση στο συγκεκριμένο φλέγον ζήτημα, ενώ ο επαγγελματικός χώρος, που υποτίθεται ότι εκπροσωπούν, έχει ήδη αλωθεί όχι μόνο από τους τουριστικούς επιχειρηματίες, αλλά και εκ των έσω. Κάποιοι από αυτούς που ηγούνται του σωματείου καταστρατηγούν οι ίδιοι τους συγκεκριμένους νόμους, με σκοπό το προσωπικό οικονομικό όφελος. Λειτουργούν αθέμιτα έναντι των υπολοίπων απλών συναδέλφων, προσφεύγοντας ακόμη και στις προσφορές παροχής μεταφορικής υπηρεσίας με πρακτικές δημοπρασίας, ακόμη και μέσω Διαδικτύου, παραβιάζοντας το επίσημο θεσμοθετημένο τιμολόγιο.

Φυσικά, εξαίρεση σε αυτό το νοσηρό φαινόμενο, δεν αποτελούν και τα ραδιοταξί. Ο ΛΑΣΙΤΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ πιστεύει ότι η συγκεκριμένη ανακοίνωση αποτελεί έναν λεονταρισμό της ηγεσίας της Ομοσπονδίας, λειτουργεί παραπλανητικά έναντι των συναδέλφων και δημιουργεί υποψίες ότι  εν όψει της θερινής τουριστικής περιόδου θα υπάρξει νέα πολιτική τιμών. Προειδοποιούνται όσοι δεν θα συμμορφωθούν στα νέα δεδομένα…

Το ερώτημα προς τον πρόεδρο είναι σαφές. Αυτός δεν ισχυρίζονταν ότι οι νόμοι Βορίδη – Χατζηδάκη είναι η «θεσμική θωράκιση του επαγγέλματός»;  Τελικά δεν υφίσταται πλέον;... Υποκριτές!
Γεώργιος Γκιούρας, ΛΑ.Σ.Ι.ΤΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ