Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015

ΛΑΣΙΤΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Η κοροϊδία των πολιτικάντηδων απέναντι στα προβλήματα του κλάδου


Από τη παρουσία μας στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Επιβατηγών Ιδιοκτητών Ταξί Θεσσαλονίκης «Ο ΕΡΜΗΣ», αποκομίσαμε ως κύρια εντύπωση, πως όσες επαφές και αν πραγματοποίησε το προεδρείο του Σωματείου με πολιτικά θεσμικά πρόσωπα, όπως η συριζαία Χαραλαμπίδου, σχετικά με το ζήτημα των ποινικών διώξεων εναντίον  συναδέλφων που συμμετείχαν στις μεγάλες κινητοποιήσεις του κλάδου επί κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ, ή με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας και με τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Συγκοινωνιών αναφορικά με τα φλέγοντα ζητήματα της
έκδοσης νέων αδειών ταξί και μετατροπής της περιμετρικής οριοθέτησης, απλώς αρκέστηκε σε έωλες υποσχέσεις και αβέβαιες διαβεβαιώσεις δημιουργικής ασάφειας, στις οποίες συνηθίζουν οι πολιτικοί γενικότερα, άνευ ουσιαστικής δέσμευσης, μεταθέτοντας τα ζητήματα που μας απασχολούν σε αόριστη μελλοντική αντιμετώπιση!

Ιδίως, για το θέμα μετακίνησης των λαθρομεταναστών, από τον Κλάδο μας, η Χαραλαμπίδου μας παρέπεμψε στην αρμόδια υπουργό. Δυστυχώς πρόκειται για τη λαθρολάγνα υπουργό Τασία, που είπε ότι όσοι είναι στις πλατείες «λιάζονται και μετά εξαφανίζονται» και μάλλον δεν υπάρχει καμία ελπίδα να εισακουστούμε.

Σε τοπικό επίπεδο ανησυχία μας προκαλεί το γεγονός, πως ο Αερολιμενάρχης μας παρέπεμψε στην κεντρική διοίκηση στην Αθήνα για την έγκριση τοποθέτησης ενημερωτικού τουριστικού περιπτέρου του Σωματείου μας, κατά τη διάρκεια της θερινής τουριστικής περιόδου, ενώ ως τώρα απλώς απαιτούνταν η τυπική έγκριση του ιδίου. Ευελπιστούμε ότι η Τροχαία Αεροδρομίου θα τηρήσει την υπόσχεσή της για αυστηρούς ελέγχους των παράνομων ιδιωτικών πολυθεσίων οχημάτων, κυρίως προερχόμενα από γειτονικές χώρες, τα οποία προβαίνουν σε υποκλοπή του μεταφορικού μας έργου!

Αρνητική εντύπωση προκάλεσε η ύπαρξη φήμης ότι ο Δήμος Θεσσαλονίκης σχεδιάζει να πεζοδρομήσει το τμήμα της οδού 26ης Οκτωβρίου από το Δικαστικό Μέγαρο ως το ξενοδοχείο ΜΕΤ. Εάν πραγματοποιηθεί μια τέτοια φαεινή, το μόνο που θα συμβεί θα είναι κυκλοφοριακό έμφραγμα στο κέντρο. Δυστυχώς μας έχουν απαξιώσει πλήρως οι αρμόδιοι τοπικοί φορείς, διότι δεν είναι δυνατόν να συμμετέχει προσκεκλημένο το προεδρείο του Σωματείου μας σε ημερίδα του ΣΑΣΘ και να μην γίνεται οποιαδήποτε νύξη για τον ρόλο των ταξί στην πόλη μας.