Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016

Το Ελλαδικό κράτος του...Καραγκιώζη.



Ήταν αρκετή η ισχυρή καταιγίδα που έπληξε την περιοχή του " Κτήματος Καραγκιώζη "  στην Επανομή, να αποδείξει για μια ακόμη περίπτωση , πως τα συντελούμενα έργα στο ελλαδικό κράτος εξαιτίας των κατασκευαστικών ατελειών τους υποκύπτουν στην μανία των στοιχείων της φύσεως. Όπως συνέβη με την υποχώρηση εδάφους του οδικού δικτύου που συνδέει το " Κτήμα Καραγκιώζη " Επανομής και τον οικισμό Παλιουρα Νέας Μηχανιώνας, σε ενα θεωρητικά τελούμενο έργο υποδομής προ έτους για την κατασκευή αποχετευτικού δικτύου.

Όπως ήταν επόμενο κατέρρευσε κάθε υποδομή δικτύων στην συγκεκριμένη περιοχή. Ακόμη, παρακείμενες καλλιέργειες καταστράφηκαν από την ορμητική δύναμη του χειμάρρου όμβριων υδάτων και καλύφθηκαν από λάσπη. Ο χείμαρρος παρέσυρε διαφορά αντικείμενα, από πλαστική καρέκλα ως κορμό δέντρου, καθιστώντας το εναπομείναν οδικό άξονα για τα....μπάζα. 






Η θάλασσα και ο ορμητικός χείμαρρος στην νεροποντή στις 6/9/2016 ένωσαν τις δυνάμεις τους, με αποτέλεσμα να μεταβληθεί η μορφολογία της παραλίας. Ευτυχώς δεν θρηνήσαμε και άλλα θύματα, καθώς τρεις ηλικιωμένες γυναίκες, οι οποίες ευρίσκονταν στο συγκεκριμένο σημείο, έντρομες καλούσαν για βοήθεια και διασώθηκαν με επέμβαση κατοίκου της περιοχής, αφού είχαν ως " σανίδα σωτηρίας "  παρακείμενους στύλους ηλεκτροφωτισμού.



Ατυχώς, μια κοντινή παραθεριστική περιοχή της Θεσσαλονίκης, αφέθηκε στο έλεος των ακραίων φυσικών φαινομένων , εξαιτίας ελλιπούς σχεδιασμού και κάκιστης πραγματοποίησης έργων υποδομής.

Οφείλει το κράτος άμεσα να μεριμνήσει για την αποκατάσταση των σοβαρότατων ζημιών της πληγείσας περιοχής. 

ΛΑ.Σ.Ι.ΤΑ. - Γεώργιος Γκιουρας