Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016

Γιατί παραμένει η Χρυσή Αυγή η τρίτη πολιτική δύναμη της χώρας - Άρθρο του Ν. Γ. Μιχαλολιάκου


Ανατροπή του συστήματος και μεγάλες ριζικές αλλαγές ακόμη και με κοινωνικές συγκρούσεις επιθυμεί το 72,9% του Ελληνικού Λαού

Στην εφημερίδα “ΤΟ ΒΗΜΑ” της Κυριακής δημοσιεύθηκε μια δημοσκόπηση της εταιρείας “Κάπα Research”. Μία δημοσκόπηση από την οποία προκύπτουν συμπεράσματα πολιτικά, τα οποία δείχνουν την κατάσταση στην οποία ευρίσκεται σήμερα ο Ελληνικός Λαός.

Πριν αναφερθώ στα ποσοστά των κομμάτων και ιδιαίτερα στο ποσοστό της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, θεωρώ χρήσιμο να σταθώ σε ένα ερώτημα ιδιαίτερα κρίσιμο, το οποίο στο μέλλον είναι πολύ πιθανόν ότι θα προκαλέσει ριζικές αλλαγές στο πολιτικό σκηνικό. Συγκεκριμένα, στο ερώτημα “Εσείς τις πιστεύετε ότι χρειάζεται η Ελλάδα σήμερα;”. Ένα 42,6% απαντά “να γίνουν μεγάλες ριζικές αλλαγές έστω και εάν αυτό συνεπάγεται κοινωνικές συγκρούσεις”.  Υπάρχει όμως και ένα 30,3%, το οποίο θέλει “ανατροπή του συστήματος διότι η κατάσταση δεν πάει άλλο”.

Συνολικά δηλαδή, ένα 72,9% επιθυμεί ριζικές αλλαγές μέχρι και πλήρη ανατροπή του συστήματος. Αυτό όμως το συντριπτικό ποσοστό δεν εκφράζεται από τα ποσοστά των κομμάτων του πολιτικού κατεστημένου της ίδιας μάλιστα δημοσκοπήσεως και δείχνει την κατάσταση παθητικότητας του Ελληνικού Λαού απέναντι στην σημερινή κατάσταση. Είναι βέβαιον, λοιπόν, ότι αυτός, που στο μέλλον θα εκφράσει την πλέον αντισυστημική πολιτική στάση, θα είναι και ο νικητής και ο κυρίαρχος των πολιτικών εξελίξεων.

Δεδομένη η μεγάλη πτώση του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος χάνει 10 ολόκληρες μονάδες μέσα σε έναν χρόνο και περιορίζεται στο 25,6%. Από την άλλη πλευρά, η Νέα Δημοκρατία ευρίσκεται στο 31,1% και με δεδομένη την μεγάλη φθορά του ΣΥΡΙΖΑ δεν φαίνεται να διεκδικεί έστω ούτε κατά φαντασίαν την αυτοδυναμία. Επί πλέον, η διακριτή διαφορά μεταξύ Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ ανατρέπει ένα μελλοντικό κλίμα πολώσεως, το οποίο θα προσπαθήσουν να δημιουργήσουν τα δύο μεγάλα κόμματα στην προσεχή προεκλογική περίοδο.

Η απάντηση στο ερώτημα στο “γιατί η Ν.Δ. δεν εισπράττει περισσότερα από την αποτυχία της κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ” ευρίσκεται στα ποσοστά που δίνουν οι πολίτες πρώτον στο ερώτημα “εάν ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι το νέο στην πολιτική ζωή”. Στο ερώτημα αυτό απαντά μόλις το 24,7%, ενώ στο ερώτημα “εάν ο νέος πρόεδρος της Ν.Δ. ευρίσκεται κοντά στις λαϊκές τάξεις”, απαντά ένα 18,7% μόνον! Είναι φανερό, λοιπόν, ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει πέρασμα στον Λαό και αυτό περιορίζει τα ποσοστά της Νέας Δημοκρατίας.

Στην ίδια δημοσκόπηση η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ παραμένει η τρίτη πολιτική δύναμη της χώρας με 8,8%, πράγμα το οποίο συνέβη και στις τρεις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις στην χώρα. Από τις Ευρωεκλογές του 2014 μέχρι τις εθνικές εκλογές του 2015 του Ιανουαρίου και του Σεπτεμβρίου, το Κίνημα των Ελλήνων Εθνικιστών παραμένει σταθερά η τρίτη πολιτική δύναμη και επί πλέον η περισσότερο πλησίον ευρισκόμενη πολιτική δύναμη στην συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων που θέλουν ριζικές αλλαγές μέχρι και ανατροπή του συστήματος.

Βεβαίως υπάρχουν και κάποιοι μεμψίμοιροι ή κακόβουλοι, οι οποίοι φτάνουν στο σημείο του έσχατου θράσους να ισχυρίζονται ότι συνιστά αποτυχία το ποσοστό αυτό για την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, ενώ γνωρίζουν πολύ καλά ότι όλα αυτά τα σχεδόν τρία χρόνια κατά τα οποία η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ παραμένει τρίτο κόμμα, υφίσταται μία πρωτοφανή δίωξη και μία άνευ προηγουμένου πολεμική και απομόνωση από ολόκληρο το σύστημα. Την έχουν εξαφανίσει κυριολεκτικά από εφημερίδες και τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς, ενώ δεν παραλείπουν την κατασυκοφάντηση της σε κάθε ευκαιρία. Το αστείο της υποθέσεως είναι ότι οι κατηγορίες αυτές προέρχονται ακόμη και από πρόσωπα πολιτικά ανύπαρκτα, τα οποία προσπαθούν με την βοήθεια του συστήματος να πλήξουν το Κίνημά μας.

Το μέγα ερώτημα θα έπρεπε να είναι όχι γιατί η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ λαμβάνει στην εν λόγω δημοσκόπηση 8,8% και όλοι γνωρίζουμε ότι πάντοτε η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ διέψευδε τα ποσοστά τα οποία της έδιναν οι δημοσκοπήσεις προεκλογικά, λαμβάνοντας μεγαλύτερο ποσοστό, αλλά το πώς αντέχει και είναι πρωταγωνιστής της πολιτικής ζωής με όλη αυτή την πολεμική που δέχεται.

Η απάντηση στο ερώτημα αυτό ευρίσκεται στην ιδεολογία, την συνέπεια και το αγωνιστικό ήθος του Κινήματός μας, το οποίο δεν έχει μετακινηθεί κατ’ ελάχιστον από αυτά, τα οποία από την προεκλογική περίοδο ακόμη του 2012 υποστήριζε με σθένος. Ας καταλάβουν επιτέλους ότι έχουν περάσει σχεδόν πέντε χρόνια και τα αστεία επιχειρήματα περί ψήφου διαμαρτυρίας έχουν τελειώσει.

Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ αντέχει γιατί έχει Ιδεολογία και Πίστη στο μέλλον, γιατί αντιμετώπισε με υπερηφάνεια και αξιοπρέπεια τις διώξεις και όπως διαμορφώνεται το πολιτικό σκηνικό είτε το θέλουν, είτε όχι, το μέλλον της ανήκει.


Ν.Γ. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ
Γενικός Γραμματέας Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή