Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

“Τοπίο στην ομίχλη” η συνεδρίαση του ΔΣ του Σωματείου Ιδιοκτητών Ταξί Θεσσαλονίκης «ο ΕΡΜΗΣ»



Εν μέσω του απόηχου της αποκάλυψης πως ο πρόεδρος του ραδιοταξί TAXIWAY Θεσσαλονίκης υπέβαλλε αίτηση εκδόσεως άδειας εννεαθέσιου οχήματος, και της οριακής εγκρίσεως του ισολογισμού του συγκεκριμένου ρ/τ στην Γενική Συνέλευση των μελών του, γεγονός  που πιθανόν να οδηγήσει σε εξελίξεις στα διοικητικά δρώμενα του μεγαλύτερου ραδιοταξί της πόλης μας, πραγματοποιήθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Ιδιοκτητών Ταξί Θεσσαλονίκης «Ο ΕΡΜΗΣ».

Πρωταρχικό θέμα συζήτησης ήταν η θέσπιση ενιαίου τιμολογίου στα ραδιοταξί της πόλης και ο καθορισμός  τυποποιημένων τιμών δρομολογίων από το
αεροδρόμιο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ προς συγκεκριμένα σημεία της πόλης, μέτρο το οποίο πρέπει να εγκρίνει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Σε μια αρχική διερευνητική συζήτηση του Σωματείου με την αρμόδια αντιπεριφερειάρχη Β. Πατουλίδου, εκείνη είπε πως είναι ανοικτό κάθε ενδεχόμενο για την υλοποίηση της πρότασης.

Επίσης, τέθηκε επί τάπητος το ζήτημα της ενοποίησης των ραδιοταξί της πόλης, κίνηση η οποία απορρίφθηκε ως πρόταση το 2010. Ο εκπρόσωπος του ΛΑΣΙΤΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Νικόλαος Μελισσαρίδης στην παρέμβασή του τόνισε πως θα πρέπει να εξεταστεί διεξοδικά το συγκεκριμένο ζήτημα καθώς ο ανταγωνισμός από τις ιδιωτικές εταιρείες  διαδικτυακής παροχής μεταφορικού έργου εντείνεται και θα κάνουν αισθητή την παρουσία τους στη πόλη μας στο άμεσο μέλλον.

Στο μείζον θέμα της μεταφοράς των λαθρομεταναστών, ο πρόεδρος του Σωματείου κατέθεσε λεπτομέρειες από την συνάντηση που είχε με τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, αναφέροντας ότι εάν τυχόν αυτοκινητιστές ταξί εντοπιστούν  να μετακινούν λαθρομετανάστες ακόμη και σε περιοχές όπως τα Νέα Μάλγαρα και η Λητή,  θα κινηθεί εναντίον τους  η προβλεπόμενη ποινική δίωξη.  Σε ερώτηση του Προεδρείου του Σωματείου εάν τουλάχιστον μπορούν να εξυπηρετούνται εντός της πόλης, παριστάμενος ανώτερος αξιωματικός της Τροχαίας Θεσσαλονίκης απάντησε αοριστολογώντας, πως εάν ήταν αυτοκινητιστής ταξί δεν θα τους εξυπηρετούσε. Οι εκπρόσωποι του Σωματείου εξέφρασαν τον φόβο τους μήπως οι αυτοκινητιστές ταξί κατηγορηθούν ως ρατσιστές ή ότι προβαίνουν σε επιλογή πελατών, καθώς δεν θα εξυπηρετούν ως πελάτες τους λαθρομετανάστες, ακόμη και αν διαθέτουν τα νόμιμα προσωρινά έγγραφα παραμονής στη χώρα μας.

Έντονη δυσαρέσκεια προκάλεσε η δήλωση αδυναμίας της Τροχαίας για ενδελεχείς ελέγχους στους επιτήδειους που υποκλέπτουν το μεταφορικό έργο των αυτοκινητιστών ταξί στο αεροδρόμιο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, λόγω έλλειψης προσωπικού. Ως εκ τούτου αποφασίστηκε από το Σωματείο η δημιουργία ομάδας περιφρούρησης από αυτοκινητιστές ταξί για να υποβοηθήσει  το έργο της Τροχαίας. Είναι ολοφάνερο πως όταν σε ένα κράτος τα εντεταλμένα όργανά του δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους έναντι των απλών πολιτών, αυτό  παύει να θεωρείται ευνομούμενο. Αποδεικνύεται περίτρανα πως ο κρατικός μηχανισμός τελεί υπό διάλυση και μόνο που ενδιαφέρει την πρώτη φορά αριστερή κυβέρνηση είναι η ικανοποίηση των αιτημάτων της κομματικής πελατείας της.

ΛΑ.Σ.Ι.ΤΑ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ