Σάββατο 6 Ιουνίου 2015

ΛΑΣΙΤΑ Θεσσαλονίκης: Θύματα της αυξημένης εγκληματικότητας οι οδηγοί ταξίf



Από τις αρχές της δεκαετίας του 1990 με την κατάρρευση του λεγόμενου υπαρκτού σοσιαλισμού και την μαζική άναρχη είσοδο μεταναστών από τις πρώην κομμουνιστικές χώρες της Ανατολικής Ευρώπης στην Ελλάδα, η εγκληματικότητα στη χώρα μας γνώρισε πρωτοφανείς διαστάσεις, με πρωταγωνιστές εγκληματικά στοιχεία από γειτονικές βαλκανικές χώρες και περιοχές της τέως Σοβιετικής Ένωσης.


Έκτοτε μία από τις πιο εκτεθειμένες επαγγελματικές ομάδες, λόγω της εργασιακής φύσης της, σε εγκληματικές πράξεις ήταν οι αυτοκινητιστές ταξί, οποίοι στοχοποιήθηκαν, καθώς αποτελούσαν στόχους χαμηλού κινδύνου για τους επίδοξους ληστές. Οι επιθέσεις εναντίον των αυτοκινητιστών ταξί απαριθμούνται
πλέον σε εκατοντάδες έως σήμερα και περιλαμβάνουν από απλές ληστείες έως και ειδεχθή εγκλήματα, με αποκορύφωμα την στυγερή δολοφονία του άτυχου συναδέλφου Γ.Χ. στην περιοχή ΙΚΕΑ Θεσσαλονίκης, τα Χριστούγεννα του 2009, η οποία δυστυχώς και παραμένει ανεξιχνίαστη.

Υπάρχει σωρεία περιστατικών κατά συναδέλφων, που δεν έχουν καταγραφεί στα αστυνομικά συμβάντα και αποτρόπαιες ενέργειες, πρωτόγνωρες για τα ελληνικά δεδομένα. Ατυχώς, το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουμε έξαρση των παραβατικών συμπεριφορών κατά των αυτοκινητιστών ταξί, όπου κυρίως πρωταγωνιστούν άτομα από την υποτιθέμενη ευαίσθητη κοινωνική ομάδα των Ρομά, ενώ δυστυχώς δεν λείπουν και φαινόμενα όπου συμμετέχουν και ημεδαποί.

Επειδή τα πρώτα και πιο εύκολα θύματα από την αύξηση της εγκληματικότητας είναι οι αυτοκινητιστές ταξί, κατά ομολογία και της ΕΛ.ΑΣ., ο ΛΑΣΙΤΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ επιτακτικά ζητάει να θεσπιστεί η τοποθέτηση ειδικού διαχωριστικού υαλοθώρακα ασφαλείας μεταξύ των οδηγών ταξί και των επιβατών, την εγκατάσταση σε όλα τα οχήματα ταξί συστήματος έκτακτης ανάγκης άμεσης ειδοποίησης της Αστυνομίας σε τυχόν περιστατικά εναντίον των οδηγών ταξί και να συναφθούν συμβάσεις, είτε σε πανελλαδικό επίπεδο είτε σε τοπικό, με ιδιωτικές εταιρείες παροχής υπηρεσιών ασφαλείας, οποίες σε συνεργασία με τα κατά τόπους Σωματεία και ραδιοταξί να περιπολούν με μηχανοκίνητα μέσα και να επεμβαίνουν άμεσα όποτε παρίσταται ανάγκη σε συμβάντα κατά οδηγών ταξί.

Ο ΛΑΣΙΤΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ έχει την ακράδαντη πεποίθηση ότι μόνο μια εθνικιστική κυβέρνηση μπορεί, όχι απλώς να επαναφέρει το αίσθημα ασφάλειας στον Έλληνα πολίτη, αλλά και να την εμπεδώσει στην καθημερινότητα του. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο με τον ΛΑΙΚΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ στην εξουσία της χώρας, όπου αποκλειστική προτεραιότητα έχουν οι Έλληνες.

ΛΑ.Σ.Ι.ΤΑ. Θεσσαλονίκης