Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

"Θρασύτατη πρόκληση, ύποπτη ανοχή"


Θρασύτατη πρόκληση, ύποπτη ανοχή…. Δυσφορία προκαλεί η θέα των πάσης φύσεως σκοπιανών οχημάτων που φέρουν το διακριτικό « ΜΚ « στις πινακίδες κυκλοφορίας τους αλλά και αγανάκτηση αντιστοίχως για την αδιαφορία που επιδεικνύουν οι αρμόδιες ελληνικές Αρχές. 


Σύμφωνα με την Ενδιάμεση Συμφωνία Ελλάδος – Σκοπίων η χώρα μας δεν αναγνωρίζει την χρήση της ένδειξης « ΜΚ « στα οχήματα της γειτονικής χώρας και επισυνάπτει στον υαλοθραύστη τους ανάλογο αυτοκόλλητο ή επικαλύπτεται η συγκεκριμένη ένδειξη. Όμως το συγκεκριμένο μέτρο έχει ατονήσει όπως αποδεικνύεται
από την κυκλοφορία των σκοπιανών οχημάτων στην Μακεδονία μας διότι οι Έλληνες τελωνειακοί υπάλληλοι αδιαφορούν για την εφαρμογή του. 
Από την άλλη πλευρά εάν κάποιος ευσυνείδητος τελωνειακός υπάλληλος εφαρμόσει την προβλεπόμενη διάταξη, οι σκοπιανοί οδηγοί μόλις απομακρύνονται από τις συνοριακές διαβάσεις, προκλητικότατα αφαιρούν το αυτοκόλλητο από τις πινακίδες . Σε αυτή την περίπτωση έγκειται στην Αστυνομία να προβαίνει στις ενέργειες που προβλέπονται από σχετική εγκύκλιο, η οποία ουσιαστικά έχει καταστεί ανενεργή , όπως παρατηρείται από τα σκοπιανά οχήματα που κυκλοφορούν στο οδικό δίκτυό μας. Παρόλα αυτά αρκείται στην απλή καταγραφή σε τυχόν αναφορά από ευαισθητοποιημένους εθνικά πολίτες, όπως συνέβη την Παρασκευή με συνάδελφο , μέλος του ΛΑ.Σ.Ι.ΤΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ο οποίος κατήγγειλε τηλεφωνικά στην Άμεση Δράση σκοπιανό αυτοκίνητο να διαθέτει την σχετική ένδειξη. 


Η στάση της κάθε Ελλαδικής κυβέρνησης σε αυτό το θέμα δύναται να χαρακτηρισθεί ύποπτη, αφού ως γνωστόν η πινακίδα κυκλοφορίας ενέχει θέση δημοσίου εγγράφου, και αυτοαναιρώντας τα σχετικά άρθρα της Ενδιάμεσης Συμφωνίας, εμμέσως πλην σαφώς αναγνωρίζουν τα Σκόπια ως Μακεδονία. Ο κάθε Έλλην, ιδίως οι Μακεδόνες, οφείλουν να προχωρούν σε ανάλογες καταγγελίες για τέτοια συμβάντα, ασχέτως αν έχει καλλιεργηθεί η εντύπωση πως το ελληνόφωνο κράτος αδιαφορεί, αλλά κυρίως πρέπει να ενδυναμώσει τον Λαικό Σύνδεσμο – ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ διότι είναι ο μόνος πολιτικός φορέας που αντέδρασε δυναμικά σε αυτό το επαίσχυντο φαινόμενο, με τις ειρηνικές διαδηλώσεις διαμαρτυρίας οι οποίες πραγματοποιήθηκαν το προηγούμενο θέρος στις Ελληνοσκοπιανές διαβάσεις και ενεργοποίησαν τα αντανακλαστικά των τελωνειακών υπαλλήλων να πράξουν τα δέοντα στα σκοπιανά αυτοκίνητα. 


Δυστυχώς για την Πατρίδα μας, εμφανίστηκαν κάποιοι τυχάρπαστοι δημοσιογραφίσκοι και πολιτικάντηδες, οι οποίοι διατείνονταν πως με τις εν λόγω ενέργειές της η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ προκάλεσε διπλωματικό επεισόδιο ενώ το ελληνόφωνο κράτος με μεθοδευμένη τακτική απήγγειλε κατηγορίες για παρακώλυση συγκοινωνιών για τις συγκεκριμένες δράσεις. 



Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΗΤΑΝ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ. 
Για αυτό ο Εθνικός Αγών συνεχίζεται… 
ΛΑ.Σ.Ι.TA. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.