Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2015

Με Πίστη, Θέληση και Αγωνιστικότητα ενάντια σε κάθε αντιξοότητα….



Ενημερωτική συνάντηση πραγματοποιήθηκε μεταξύ στελεχών του Λαικού Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ταξί Θεσσαλονίκης και του Συναγωνιστή βουλευτή του Νομού Κιλκίς Χρήστου Χατζησάββα, καθώς είχε εκφράσει κατά το πρόσφατο παρελθόν το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του για τον κλάδο των αυτοκινητιστών ταξί καθώς και την πρόθεσή του να συνδράμει στον Εθνικιστικό Αγώνα που δίδουν τα μέλη του ΛΑ.Σ.Ι.ΤΑ., ενώ αξίζει να σημειωθεί πως διαθέτει αντίληψη περί του επαγγέλματος των αυτοκινητιστών ταξί, καθώς έχει στο οικείο περιβάλλον του συναδέλφους αυτοκινητιστές ταξί.

Πρωταρχικά, τα στελέχη του ΛΑ.Σ.Ι.ΤΑ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, τόνισαν πως ο κλάδος των αυτοκινητιστών ταξί  ευρίσκεται σε ιδιαίτερη κρίσιμη κατάσταση, με χαρακτηριστικό παράδειγμα το γεγονός πως συνάδελφοι αυτοκινητιστές ταξί της περιφέρειας αναγκάζονται να παραδίδουν τις άδειες ιδιοκτησίας τους, καθώς αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις καθημερινές υποχρεώσεις τους, ενώ θα οδηγηθεί ο κλάδος σε τραγικό αδιέξοδο εξαιτίας της υπερφορολόγησης  , ιδίως με την αύξηση του συντελεστή του Φ.Π.Α. σε 23% από 13%, σε συνδυασμό με τα ισχνά έσοδα των αυτοκινητιστών ταξί, εξαιτίας της έλλειψης ρευστότητας που παρατηρήθηκε λόγω του προηγηθέντος κεφαλαιακού ελέγχου των ελληνικών τραπεζών, ο οποίος κατέστησε την χρήση του ταξί ως επιβατικού μέσου απαγορευτική για την πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών. Επίσης, επισημάνθηκε πως οι ρυθμίσεις οφειλών που θεσπίζει κατά καιρούς ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών, οδηγούνται μετά την παρέλευση σύντομου χρονικού διαστήματος σε αποτυχία, διότι απλούστατα χρησιμεύουν για την συγκέντρωση εσόδων χωρίς όμως να δύνανται οι υπαγόμενοι ασφαλισμένοι να συνεχίζουν να καταβάλουν τις οφειλές του λόγω  της γενικότερης οικονομικής στενότητας που επικρατεί και των  απαράδεκτων όρων που θέτει ο Ο.Α.Ε.Ε. για αποπληρωμή των οφειλών. Επίσης, συζητήθηκε το θέμα της μετακίνησης των λαθρομεταναστών προς την συνοριακή περιοχή του νομού Κιλκίς, οποία θα πρέπει να πραγματοποιείται με ιδιαίτερη προσοχή από τους οδηγούς ταξί βάσει των προβλεπομένων οδηγιών για την μεταφορά τους. Ακόμη, ο Συναγωνιστής βουλευτής Χρήστος Χατζησάββας σημείωσε πως η ασκούμενη οικονομική πολιτική κατά των αυτοκινητιστών ταξί εντέχνως προλειάνει την οριστική εξαφάνισή τους ως ανεξάρτητοι ιδιοκτήτες ώστε να εμφανιστούν πολυεθνικές εταιρείες στον κλάδο του ταξί στην Ελλάδα,  οποίες θα χρησιμοποιούν ως υπαλλήλους ακόμη και νομιμοποιημένους λαθροεισβολείς στο εγγύς μέλλον, όπως συμβαίνει σε υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαικής  Ενωσής. Βέβαια, σημειώθηκε πως ο κλάδος των ιδιοκτητών ταξί έχει φθάσει σε αυτό το σημείο απαξίωσης που υφίσταται τα τελευταία έτη, διότι εκλεγμένοι συνδικαλιστές του χώρου αντί να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα των συναδέλφων τους, μερίμνησαν αποκλειστικά να εξυπηρετήσουν τα προσωπικά τους εκδίδοντας άδειες πολυθεσίων ταξί εκμεταλλευόμενοι νομότυπα τους νόμους Βορίδη και Χατζηδάκη, προδίδοντας ουσιαστικά τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις του 2011 ενάντια στον τότε Υπουργό Μεταφορών Ιωάννη Ραγκούση της κυβέρνησης του Γεωργίου Παπανδρέου. Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την περαιτέρω διευθέτηση των προσεχών δράσεων του ΛΑ.Σ.Ι.ΤΑ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ  σε στενή συνεργασία με τον Συναγωνιστή Χρήστο Χατζησάββα.
                                                                          
Για τους μαχόμενους Εθνικιστές αυτοκινητιστές ταξί του ΛΑ.Σ.Ι.ΤΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, αποτελεί σημαντικότατο γεγονός να έχουν παρά τω πλευρό τους έναν βουλευτή του μοναδικού εθνικιστικού πολιτικού φορέα της χώρας μας, ώστε να συνεχίσουν με Πίστη και Θέληση τον αντίξοο αγώνα που δίνουν στον επαγγελματικό κλάδο τους εκπροσωπώντας τον ΛΑΙΚΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, για να συμβάλλουν και αυτοί με τις δυνάμεις που διαθέτουν στον Αγώνα για
την Ελευθερία της Πατρίδος από τους διεθνείς τοκογλύφους, ώστε να επέλθει η Χρυσή Αυγή του Ελληνισμού.
Δυσχέρειες και προκλήσεις, όπως αυτή που προήλθε προσφάτως από τον πρόεδρο του Σωματείου Ιδιοκτητών Ταξί Θεσσαλονίκης «Ο ΕΡΜΗΣ» κύριο Κλήμη Γούναρη, οποίος σε μια επίδειξη πολιτικής ανεντιμότητας , κατά τα ειωθότα που τηρούν γενικότερα οι εκπρόσωποι του ψευδεπίγραφου «συνταγματικού τόξου» έναντι της «ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ», αρνήθηκε με αστείες προφάσεις το αίτημα του ΛΑ.Σ.Ι.ΤΑ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ να δεχθεί βουλευτές της τρίτης πολιτικής δύναμης της χώρας, να συνομιλήσουν με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου εν όψει της προεκλογικής περιόδου. Ακολουθώντας τις επιταγές των πολιτικών προισταμένων του παραβίασε την κοινή απόφαση που ελήφθη στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Σωματείου στις 2/9/2015 που όριζε πως όποιος πολιτικός οποιουδήποτε πολιτικού σχηματισμού επιθυμούσε να συναντηθεί κατ’ ιδίαν με τα μέλη του Δ.Σ. θα γινόταν αποδεκτός. Ο κύριος πρόεδρος ως γνήσιος πολιτικάντης θεώρησε πως με τη στάση του αυτή απαξιεί τον ΛΑ.Σ. Ι.ΤΑ. και γενικότερα τον ΛΑΙΚΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, όμως καλό είναι να γνωρίζει πως πλέον θα απαξιωθεί ακόμη περισσότερο από την «ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ» και ουσιαστικά με την συμπεριφορά του προσβάλλει τα μέλη του Σωματείου που υποστηρίζουν το Λαικό Εθνικιστικό πολιτικό φορέα, μην παρέχοντας την δυνατότητα παρουσίασης των θέσεων της «ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ» για τον επαγγελματικό κλάδο των αυτοκινητιστών ταξί και για τους ελεύθερους επαγγελματίες γενικότερα.

Δεν μας πτοεί ως ΛΑ.Σ.Ι .ΤΑ. η εχθρική συμπεριφορά του Προέδρου και εν μέρει ήταν αναμενόμενη, αφού ο συνδικαλισμός αποτελεί πεδίο μικροπολιτικής και μικρογραφία της γενικότερης πολιτικής σκηνής της χώρας, όμως ας έχει υπόψη του πως θα έλθει η στιγμή που ίσως χρειαστεί να εκλιπαρήσει τον ΛΑΙΚΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ για υποθέσεις που θα αφορούν τον κλάδο και τότε θα λάβει την ανάλογη συμπεριφορά …διότι «έχει ο καιρός γυρίσματα….».                                                                                                                                                          
Γεώργιος Γκιούρας, ΛΑ.Σ.Ι.ΤΑ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.