Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016

Με ανάμεικτα συναισθήματα...


 


Αρχικά τα στελέχη του ΛΑ.Σ.Ι.ΤΑ στην Θεσσαλονίκη αποφάσισαν ως ζώσα απόδειξη αλληλεγγύης στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των γεωργό - κτηνοτρόφων, να παρευρεθούν στα οδοφράγματα που έχουν δημιουργήσει στην περιοχή του αεροδρομίου της Θεσσαλονίκης. 
Όμως μετά από περίσκεψη προτίμησαν να συμμετάσχουν στην συγκέντρωση και την μηχανοκίνητη πορεία που διοργάνωσε το Σωματείο Ιδιοκτητών Ταξί Θεσσαλονίκης " Ο ΕΡΜΗΣ " λόγω της γενικής απεργίας στις 4/2/2016, για να καταδείξουν πως ο κλάδος οφείλει να είναι ενωμένος δίνοντας με αυτό τον τρόπο την καταλληλότερη απάντηση στους διάφορους " καλοθελητές " που κατηγόρησαν τον ΛΑ.Σ.Ι.ΤΑ για την παρουσία εκπροσώπου του στις αυτόνομες κινητοποιήσεις που προχώρησε η παράταξη " ΑΔΑΜΑΣΤΟΙ - ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ". 


Οι οποίες όμως κινήθηκαν στην ορθή κατεύθυνση δίνοντας μήνυμα ενότητας μεταξύ αυτοκινητιστών ανεξαρτήτου κλάδου και αγροτών πέρα από διαχωριστικές κομματικές γραμμές, διότι ο αγώνας της αξιοπρεπής διαβίωσης είναι κοινός. Για αυτό ο ΛΑ.Σ.Ι.ΤΑ στην Θεσσαλονίκη στηρίζει
τέτοιες ενέργειες αλλά σαφώς δεν επιδιώκει να τις υπερκαλύψει κομματικά ελπίζοντας και η διοίκηση του Σωματείου να υιοθετήσει παρόμοια στάση.




Η εικόνα όμως της σημερινής επίσημης απεργιακής κινητοποίησης προκάλεσε ανάμεικτα συναισθήματα και έντονο προβληματισμό στους αντιπροσώπους του ΛΑ.Σ.Ι.ΤΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ. Από την μία πλευρά ήταν ιδιαίτερα ευτυχείς διότι στην αυτοκινητοπομπή συμμετείχαν και λοιποί ελεύθεροι επαγγελματίες με τα ιδιωτικής χρήσης επαγγελματικά αυτοκίνητά τους, όπως θερμόυδραυλικοί και ηλεκτρολόγοι, ενώ μπροστά από το κτίριο του Υπουργείου Μακεδονίας - Θράκης παρευρέθηκαν επαγγελματίες από κάθε κλάδο και αγρότες, δίνοντας επιτέλους εικόνα ενότητας εναντίον των υποτακτικών μνημονιακών κυβερνήσεων και των παγκόσμιων τοκογλύφων.


Όμως από την άλλη πλευρά η συμμετοχή των αυτοκινητιστών ταξί ήταν αποκαρδιωτική με μόλις εκατό συμμετέχοντα ταξί εν συνολω δύο χιλιάδων περίπου που διαθέτει η Θεσσαλονίκη. Τραγική καταφανέστατη εικόνα, οικτρή απόδειξη της απαξίωσης των συναδέλφων προς το Σωματείο Ιδιοκτητών Ταξί,για την οποία είναι υπεύθυνη κυρίως η διοίκηση του με τις παλινωδίες της και την υποτακτικότητα της στην σαθρή και φθαρμένη ηγεσία της ΠΟΕΙΑΤΑ. Εάν πράγματι ενδιαφέρεται όντως η διοίκηση του Σωματείου να εξυπηρετήσει τα καλώς ευνοούμενα επαγγελματικά συμφέροντα των μελών του επιβάλλεται να αποδεσμευθεί από τα μικροκομματικά συμφέροντα που εξυπηρετεί και να αποτινάξει τις προσωπικές ιδιοτέλειες που καταβαράθρωσαν τον κλάδο μας. Ειδάλλως να μην στοχοποιεί όσους ενεργούν εκτός της επίσημης πολιτικής γραμμής που ακολουθεί και ας αρκείται αυτάρεσκα να απολαμβάνει τις θέσεις εξουσίας της.
 

  
ΟΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΙΣΤΕΣ ΤΑΞΙ ΤΟΥ ΛΑ.Σ.Ι.ΤΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΠΕΔΕΙΞΑΝ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΑΝ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΚΑΙ ΜΗ ΚΡΑΔΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΛΑΒΑΡΟ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΑΣ, ΠΡΟΣΔΙΔΟΝΤΑΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΠΑΛΜΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 4ΗΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ! ΟΙ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΟΥΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΚΑΙ ΜΑΖΙΚΑ! ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ...