Πέμπτη 14 Απριλίου 2016

Απροστάτευτοι κατά των εγκληματιών



Μια ακόμη ληστεία πραγματοποιήθηκε σε βάρος αυτοκινητιστή ταξί, αυτή την φορά στην Θεσσαλονίκη και με πρωταγωνιστές μέλη της.... κοινωνικά " ευπαθούς " ομάδας των Ρoμά.

Συγκεκριμένα, οι δύο δράστες επιβιβάστηκαν το βράδυ της Τρίτης 12/4 από την πιάτσα ταξί του Κορδελιού στην Δυτική Θεσσαλονίκη με κατεύθυνση την περιοχή Λαχαναγορας Θεσσαλονίκης. Ατυχώς, ο οδηγός ταξί εισήλθε στον οικισμό " Αγια Σοφια ", όποια κατοικείται αποκλειστικά από Αθίγγανους, τον ακινητοποίησαν με χρήση μαχαιριού οι ληστές και του απέσπασαν χρήματα και τα κλειδιά του ταξί. Ευτυχώς, ο οδηγός ταξί είναι σωματικά ακέραιος ενώ στο συμβάν έσπευσε ομάδα μοτοσικλετιστών της Άμεσης Δράσης. Σύμφωνα, με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες προσετρεξαν συνάδελφοι του παθόντος στο σημείο, όπως και περιπολικό της Αστυνομίας, καθώς ενημερώθηκε το κέντρο του Ραδιοταξί " ΜΑΚΕΔΟΝΊΑ " όπου είναι μέλος ο οδηγός ταξί, όμως οι Αθίγγανοι απέκλεισαν τις εισόδους του οικισμού με ιδιωτικά οχήματα τους.

Είναι χαρακτηριστικό γεγονός πως την Δευτέρα 12/4 τρεις Αθίγγανοι από τον ιδιο οικισμό αποπειράθηκαν να ληστεύσουν τον αυτοκινητιστή ταξί Β.Κ., τους οποίους παρέλαβε ως πελάτες από την πιάτσα ταξί της Πλατείας Αριστοτέλους- Εγνατίας περίπου στις 22:00, όμως προνοησε να μην εισέλθει στον συγκεκριμένο οικισμό, αντέδρασε ψύχραιμα και με αριστοτεχνικό τροπο διέφυγε από τους επίδοξους ληστές. Δυστυχώς όμως δεν προέβη σε καταγγελία της απόπειρας ληστείας στην Αστυνομία.

Τα προαναγραφομενα περιστατικά είναι συνέχεια δύο προηγούμενων ληστειών στην ιδια περιοχή, η μια καταγγελθεισα στο Τμήμα Ασφάλειας Εχεδώρου στις 10/4 και η άλλη στις 7/3, πάλι στην ιδια περιοχή όπου ληστευθηκε και ξυλοκοπηθηκε οδηγός ταξί από τρία άτομα της ιδιας κοινωνικής ομάδας.

Ο ΛΑΪΚΌΣ ΣΎΝΔΕΣΜΟΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΏΝ ΤΑΞΊ ζητεί από τους συναδέλφους να καταγγέλλουν τέτοια περιστατικά, ώστε να ερευνώνται από την Αστυνομία, διότι η σιωπή μπορεί σε επόμενη ληστεία να αποβεί μοιραία. Επίσης, οι συνάδελφοι έχουν την δυνατότητα κατά τις νυχτερινές ώρες να απορρίπτουν εξυπηρέτηση ατόμων που θεωρούν ύποπτα για εγκληματική ενέργεια.

Κυρίως όμως ο ΛΑ.Σ.Ι.ΤΑ. απαιτεί από τις αρμόδιες αρχές να προβούν σε ενέργειες που θα προσφέρουν ουσιαστική προστασία της σωματικής ακεραιότητας των οδηγών ταξί. Αποτελεί πάγια θέση του ΛΑ.Σ.Ι.ΤΑ. πως προηγείται ο άνθρωπος - συνάδελφος και η εξασφάλιση της σωματικής ακεραιότητας του, για αυτό τον λογο προτείνει την τοποθετηση διαχωριστικου προστατευτικού αλεξινεμιου μεταξύ οδηγών και επιβατών, όπως και ειδικο σύστημα ειδοποίησης της Αστυνομίας σε όλα ανεξαιρέτως τα ταξί.

Η ελλιπής αστυνόμευση, η επικίνδυνη νομοθεσία περί αποφυλακισεων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, η ιδεοληπτικη ανοχή στην παραβατικότητα συγκεκριμένων κοινωνικών ομάδων, όπως οι Ρομα, όπως και η ανεξέλεγκτη εισροή λαθρομεταναστών έχουν καταστήσει την χώρα άντρο ανομίας. Όπως επίσης, όσο διογκώνεται η κοινωνικη εξαθλίωση, τόσο περισσότερο θα αυξάνεται η εγκληματικότητα, με τους αυτοκινητιστές ταξί να αποτελούν εύκολο στόχο όντας ουσιαστικά απροστάτευτοι σε κάθε είδους εγκληματία....

ΛΑ.Σ.Ι.ΤΑ.- Γεώργιος Γκιουρας.