Πέμπτη 14 Απριλίου 2016

Απολαμβάνοντας τα οφέλη της....." θεσμικής θωράκισης "



Το Σάββατο στις 10/4, καθώς περπατούσα στην Πλατεία Αριστοτέλους στην Θεσσαλονίκη για μια ακόμη περίπτωση παρατήρησα την παρακάτω εικονιζόμενη αφίσα, επικολλημενη σε στύλο κεντρικοτατου σημείου, απέναντι ακριβώς από την πιάτσα ταξί της Πλατείας Αριστοτέλους - Τσιμισκης. Όπως εντόπισα και άλλες δυο σε στύλους ηλεκτροφωτισμού επί της οδού Πολυτεχνείου, προ της πιάτσας ταξί στα Λαδάδικα. Όπως είναι επόμενο δεν είναι οι μοναδικές την τελευταία τριετία, αφού έχουν κατακλύσει κεντρικά σημεία της πόλης, όπως στο Αλεξάνδρειο Αθλητικό Μελαθρο, στο Αριστοτελειο Πανεπιστήμιο και σε Νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης.

 Μετά από διαδοχικές τηλεφωνικές επικοινωνίες του ΛΑΪΚΟΎ ΣΥΝΔΈΣΜΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΤΏΝ ΤΑΞΊ με τον πρόεδρο του Σωματείου Ιδιοκτητων Ταξί Θεσσαλονίκης " Ο ΕΡΜΗΣ ", Κλήμη Λεοντιαδη, ανέφερε πως τέτοια φαινόμενα έχουν πάρει την νομικη οδό με καταγγελίες στην Τροχαία του Αεροδρομίου " ΜΑΚΕΔΟΝΊΑ " Θεσσαλονίκης, όμως σε εκδίκαση παρόμοιας υπόθεσης δικαιώθηκαν οι κατέχοντες εννιαθεσιου οχήματος στην Αλεξανδρούπολη.

Παρόλα αυτά ως επικεφαλής του ΛΑ.Σ.Ι.ΤΑ. στην Θεσσαλονίκη, επ ευκαιρίας της έκτακτης σύγκλισης του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου για την εξαγγελία και έγκριση της 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης στις 14/4, έθεσα ενώπιον των μελών του το συγκεκριμένο θέμα. Σε ερώτηση εάν οι δύο αναγραφόμενοι ιδιοκτήτες είναι μέλη του Σωματείου, ο πρόεδρος απάντησε αρνητικά, διότι δεν είναι, έστω επιπρόσθετα ιδιοκτήτες πενταθεσιου ταξί, αναφορικώς δε με τις αναγραφόμενες τιμές απάντησε πως καταστρατηγείται το τιμολόγιο, παρόλα αυτά επειδή είναι Ειδικής Μίσθωσης χωρίς ταξίμετρο τυπικά δεν μπορούν να κατηγορηθούν.

Επίσης, ρώτησα ευθέως τον πρώην πρόεδρο του Ραδιοταξί " MERCEDES CLUB ", μέλος του Δ.Σ. του Σωματείου και στέλεχος της παράταξης του προέδρου Κλήμη Λεοντιαδη, Ιωάννη Βεργετιδη, εάν έχουν οποιαδηποτε σχέση ως συνεργαζόμενοι με το εν λόγω Ρ/Τ. Ο απερχόμενος πρόεδρος του Ρ/Τ " MERCEDES CLUB " διέψευσε κατηγορηματικά κάθε σχέση με τα συγκεκριμένα πρόσωπα.

Δυστυχώς, τα συγκεκριμένα τύπου οχήματα, σε αρκετές περιπτώσεις φέρουν την ένδειξη " ΤΑΧΙ " χωρίς καμμιά επίπτωση. Διατρανωσα την θέση του ΛΑΪΚΟΎ ΣΥΝΔΈΣΜΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΤΏΝ ΤΑΞΊ πως " ΤΑΞΊ " είναι το όχημα που φέρει ταξίμετρο. Τα οχήματα Ειδικής Μίσθωσης οφείλουν να μην φέρουν ενδείξεις χαρακτηρισμού " ΤΑΧΙ ", δεν δικαιούνται να επιτραπεί η χρήση τους όπως των πενταθέσιων ταξί, δεν δύνανται να μεταφέρουν επιβάτες με χρέωση ανά άτομο. Τόνισα, πως επιβαλλεται η μετατροπή του Κανονισμού Λειτουργίας.


Ναι μεν ο πρόεδρος του Σωματείου και οι πέριξ αυτού άνθρωποί του συμφώνησαν, δε όμως υποστηρίζουν και στηρίζουν τον πρόεδρο της ΠΟΕΙΑΤΑ Ευθύμιο Λυμπερόπουλο, που επαίρεται της " θεσμικής θωράκισης " και οι αγωνιζόμενοι αυτοκινητιστές ταξί " απολαμβάνουμε " τα.... οφέλη της.

ΛΑ.Σ.Ι.ΤΑ - Γεώργιος Γκιουρας.