Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015

Ορατότης μηδέν για τα ταξί της Θεσσαλονίκης



Για μια ακόμη φορά εκπρόσωπος του ΛΑ.Σ.Ι.ΤΑ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ παρευρέθη σε τακτική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Ιδιοκτητών Ταξί Θεσσαλονίκης «Ο ΕΡΜΗΣ», η οποία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 22/7/2015.

Απογοήτευση προκαλεί η εικόνα του ΔΣ, καθώς έχει μετατραπεί σε εστία αντικρουόμενων συμφερόντων  των τριών ραδιοταξί της πόλης μας, όπως αποδείχθηκε από την έντονη αντιπαράθεση που είχαν οι παριστάμενοι πρόεδροι των ρ/τ, δύο εκ των οποίων είναι και μέλη του Δ.Σ., με αντικείμενο διένεξης τις συμβάσεις των ραδιοταξί με τα ξενοδοχεία, τα τουριστικά γραφεία και τις ειδικές τιμές που ορίζουν για την εξυπηρέτησή τους, προχωρώντας ουσιαστικά σε αθέμιτο ανταγωνισμό, παραβιάζοντας το επίσημο τιμολόγιο. Άμεση συνέπεια των αντικρουόμενων συμφερόντων είναι να μην μπορεί να βρεθεί μια κοινή συνισταμένη μεταξύ των διοικήσεων των ραδιοταξί  λόγω της κωλυσιεργείας κατάθεσης των προτάσεων που ζήτησε το προεδρείο του Σωματείου για το συγκεκριμένο θέμα.

Από την άλλη πλευρά έντονο σκεπτικισμό έχει προκαλέσει το ενδεχόμενο τοποθέτησης των νέων ταμειακών συσκευών και ταξιμέτρων, από τις αρχές του προσεχούς έτους, οι οποίες θα είναι συνδεδεμένες με το σύστημα «ΤΑΧΙS» και δεν θα έχουν πιθανόν τη δυνατότητα εργασίας όσοι αυτοκινητιστές ταξί- και δεν είναι
λίγοι- έχουν εκκρεμότητες και οφειλές με την εφορία.

Σχετικά με το καίριο ζήτημα της μετακίνησης των λαθρομεταναστών, έχει προκαλέσει ιδιαίτερη εντύπωση  η εμφάνιση υπηρεσιακών εγγράφων, τα οποία δεν αναγράφουν τα απαγορευτικά σημεία μετάβασης των λαθρομεταναστών και τα οποία κατά πάσα πιθανότητα πρέπει να αποτελούν προϊόν πλαστογραφίας από τους διακινητές των λαθρομεταναστών. Σε τηλεφωνική επικοινωνία του Σωματείου με τον αρμόδιο Διευθυντή της Διεύθυνσης Αλλοδαπών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, εκείνος ανέφερε ότι αν και το θέμα είναι γνωστό στην αστυνομία, την ευθύνη εξακολουθούν να έχουν οι οδηγοί, αρκούμενος στην απόδοση ευσήμων προς τους αυτοκινητιστές ταξί, για την μη μεταφορά των λαθρομεταναστών στα σημεία εξόδου της χώρας.

Σχετικά με την έκδοση νέων αδειών ταξί στην Θεσσαλονίκη, η γνωμοδοτική έκθεση που κατέθεσε η Περιφέρεια, ήταν αρνητική αλλά δεν υπάρχει εμπιστοσύνη στις διαβεβαιώσεις της, καθώς στους όμορους νομούς τέθηκε ζήτημα αναδιάρθρωσης των διοικητικών ορίων και μετατροπής των εδρών. Ο ΛΑ.Σ.Ι.ΤΑ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ καταγγέλλει την απαξιωτική συμπεριφορά της διοίκησης Μπουτάρη στο Δήμο Θεσσαλονίκης, έναντι του Σωματείου Ιδιοκτητών Ταξί της πόλης, καθώς σε επανειλημμένα αιτήματα συνάντησης του προεδρείου με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων κο Παπά, για να διευθετηθούν ζητήματα τεχνικής φύσεως σχετικά με πιάτσες ταξί, εκείνος αποφεύγει να ανταποκριθεί.

Αίσιο τέλος, αν και με χαρακτηριστική καθυστέρηση, είχε το θέμα της τοποθέτησης ενημερωτικού περιπτέρου του Σωματείου στο Αεροδρόμιο «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» Θεσσαλονίκης, στο οποίο θα τοποθετηθεί πινακίδα πληροφόρησης με τις ενδεικτικές τιμές προς προορισμούς εντός και εκτός πόλης, ενώ θα απασχολείται και εργαζόμενη του Σωματείου για την πληρέστερη ενημέρωση του επιβατικού κοινού.

ΛΑ.Σ.Ι.ΤΑ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.