Τρίτη 19 Απριλίου 2016

Ας πεθάνω ως Έλληνας!


Οτιδήποτε πατριωτικό πήρε όνομα και βαπτίστηκε ρατσισμός, η κάποτε φωτεινή Ελλάδα κατακλύζεται καθημερινά από την αρνητική υπόσταση της ανοχής, φωνάζεις βοήθεια και σε βλέπουν σαν απειλή, φωνάζεις για τα πιστεύω σου και σου θάβουν την φωνή με οποιοδήποτε τρόπο χρειαστεί.

Δεν τους αρέσεις, δεν τους κάνεις, σε θέλουν αμίλητο !! Σε θέλουν ρομποτάκι! Σε θέλουν να εκτελείς! Θέλουν να βιάζεσαι χαμογελαστός!
Και εσύ για να μην φανείς κακός, την ίδια στιγμή που φυτοζωείς, ακολουθείς! Ακολουθείς ως φιλάνθρωπος Έλληνας και δεν γνωρίζεις...
Τυφλώθηκες και δεν βλέπεις, ξέχασες και δεν ελπίζεις, κοιμήθηκες κι αυτοί γελάνε!!!
Και σε καταλαβαίνουν! Μάλιστα θίγονται και υψώνουν και τον τόνο της φωνής τους! Είναι σαν να σου δίνουν το φάι που απεχθάνεσαι... Και εσύ το δέχεσαι! Είναι σαν να σε σπρώχνουν στον γκρεμό και να σου λένε μην φωνάξεις! Μην φοβηθείς! Θα είναι απλά ένας θάνατος!

Ναι... Ένας θάνατος σαν χιλιάδες...
Ένας θάνατος σαν τις τόσες αυτοκτονίες!
Ένας θάνατος σαν τις τόσες λιμοκτονίες!
Ένας θάνατος όπως χιλιάδες, από έλλειψη θέρμανσης!
Ένας θάνατος από έλλειψη φαρμάκων!
Ή ένας θάνατος αργός βασανιστικός και καθημερινός! Τόσοι θάνατοι Ελλήνων! Γιατί σε αυτήν την χώρα οι Έλληνες δεν έχουν δικαιώματα...
Οι Έλληνες δεν έχουν στέγη! Οι Έλληνες πεθαίνουν απ'το κρύο! Οι Έλληνες λιμοκτονούν! Οι Έλληνες αφανίζονται και αυτοί γελάνε..
Μας χλευάζουν... Μας ειρωνεύονται.. Γελάνε! Γελάνε με την κατάντια μας!

Έλληνα αυτό το τέλος δεν σου ταιριάζει! Δεν σε τιμάει! Δεν σου πηγαίνει! Τουλάχιστον αν είναι να πεθάνω ας αλλάξει ο σκοπός! 

Αν είναι να πεθάνω ας πεθάνω ένδοξα! Αν είναι να πεθάνω να πεθάνω με τιμή! Αν είναι να πεθάνω ας γίνει όπως αρμόζει.. 

Αν είναι να πεθάνω ας πεθάνω ως Έλληνας!

ΛΑ.Σ.Ι.ΤΑ - Χρύσα Στάμου